ROAD TO

MICROSOFT CLOUD PARTNER PROGRAM

Het Microsoft Partner Netwerk is nu het Microsoft Cloud Partner Programma waar we de cloud als belangrijkste prioriteit stellen om het toekomstige succes van onze consumenten te verzekeren. Digitale transformatie en versnelling zijn noodzakelijk en het Cloud Partner Programma wil dat partners succesvol zijn, en herkent dat technische vermogens – en onze strategie – aan het ontwikkelen zijn om de behoeftes van onze consumenten te overtreffen.

Het Cloud Partner Programma blijft een plek voor alle partners – of ze diensten, software oplossingen, of apparaten bouwen en verkopen – ze zijn afgestemd op de kernoplossingen en technologieën die vereist zijn om hun eigen milieus te groeien, naar de cloud te migreren en succes te leveren aan hun eigen consumenten.

Hieronder vind je de meest essentiële informatie en relevante bronnen om je voor te bereiden op de transitie.

 

PROGRAMMA STRUCTUUR

Introductie van solutions partner aanduidingen

Microsoft stroomlijnt de 19 bestaande competenties naar zes solutions partner aanduidingen die afgestemd zijn op de Microsoft Cloud. Door deze aanduidingen te behalen zul je de vermogens van jouw organisatie om jouw consumenten succes te leveren in de solution gebieden demonstreren. Hier is een overzichtn

Klik op onderstaande iconen voor meer informatie over de details van elk Solution gebied

Dit unieke nieuwe enkele niveau zal de huidige Zilveren en Gouden niveaus combineren. Als je Zilveren of Gouden competenties hebt, zul je tijd hebben om meer te leren en te evalueren hoe de solutions partner aanduiding past binnen jouw strategische bedrijfsplan. Er zal een optie zijn voor partners met nalatenschap competenties om de daarbij behorende voordelen te behouden.

Leer meer over de Solution Partner Aanduidingen en hoe nalatenschap competenties zich daartoe verhouden door de gids hier te downloaden.

Solutions Gebieden: Partner Niveaus

Om consumenten te helpen de vermogens van partners beter te begrijpen, zijn er twee beoordelingsniveaus gecreëerd bovenop het basis lidmaatschap:

Het Solution Partner niveau is een kwalificatie gebaseerd op de vervulling van specifieke vereisten over wat genoemd wordt de partner vermogen score (zie onderstaand) voor elk solution gebied. Succes wordt gemeten met prestaties, vaardigheden, en consumenten succes. Specialisaties (momenteel genoemd geavanceerde specialisaties) en expert programma’s zullen een manier blijven om jouw organisatie verder te differentiëren, waarmee je jouw diepgaande technische expertise en ervaring met specifieke technische scenario’s afgestemd op de solution gebieden kan demonstreren.

Leer meer over geavanceerde specialisaties, hun voordelen en unieke vereisten op de Microsoft Specialisatie pagina en op de Partner Centrum pagina. Om deze specialisaties aan te vragen en hun status te controleren kun je deze gids volgen.

PROGRAMMA VEREISTEN

Consumenten willen weten hoe ze partners kunnen vinden met zowel exceptionele technische vermogens, kennis en bewezen geschiedenis van het leveren van innovatieve oplossingen die leiden tot het succes van consumenten.

De Solutions Partner aanduiding heeft een holistisch framework, de Partner Vermogen Score (PVS), die de prestatie, vaardigheden en het succes van consumenten meet. Dus het is niet alleen wat je weet, het is hoe je die kennis toepast in wat je voor jou consumenten doet, elke dag.

 

Om Solutions Partner aanduiding te behalen moet je minstens 70 punten verdienen (met punten in elke subcategorie) van de 100 mogelijke punten die beschikbaar zijn.

Elk van de drie categorieën heeft metriek met verschillende beoordelingen en criteria. Als partners voldoen aan de grenswaarde van een metriek, zullen ze de maximale gewogen punten voor die metriek ontvangen. Ze zullen echter gedeeltelijke punten krijgen voor enige vooruitgang op die metriek.

Je kunt jouw vooruitgang binnen het verdienen van een Solutions Partner aanduiding bijhouden door in te loggen bij het Partner Centrum.

Klik op de onderstaande iconen voor meer informatie over de partner vermogen score voor elk Solution Gebied.

PROGRAMMA VOORDELEN

Om jou te ondersteunen terwijl jouw bedrijf steeds groter wordt, de markt op gaat en meer consumenten bereikt, heeft Microsoft voordelen geüpdatet en deze aangepast op de zes solutions partner aanduidingen.

Realiseer bedrijfsontwikkeling

Met productvoordelen zoals productlicenties, cloud diensten abonnementen en Azure credits.

Vergroot consumenten bereik

Met go-to-market diensten, Microsoft oplossingen leverancier plaatsing, badges gericht op consumenten, en co-verkopen met Microsoft.

Vergroot training en Enablement

Met toegang tot gepersonaliseerde assistentie en Microsoft experts van wereldklasse, inbegrepen uitgebreide cursussen, technische voorverkoop, plaatsing van diensten en producten en technische ondersteuning.

Wanneer je een solutions partner aanduiding behaalt kom je in aanmerking om het nieuwe voordelen pakket te ontvangen dat hoort bij de aanduiding. Dit bevat productvoordelen (interne gebruikersrechten IURs, cloud licenties, en Azure credits), go-to-market diensten, badges gericht op consumenten, technische voorverkoop en plaatsing diensten, technische ondersteuning, en ontvankelijkheid om stimulansen te ontvangen. We introduceren ook bijkomende productvoordelen die afgestemd zijn op specialisaties (momenteel genoemd geavanceerde specialisaties) en expert programma’s, het verder vergroten van de waarde voor partners die ervoor kiezen om te investeren in het demonstreren van diepgaande technische expertise en ervaring in specifieke technische scenario’s die afgestemd zijn op de solution gebieden.

Om jou te helpen om de geüpdatete voordelen te begrijpen kun je hier de Solutions Partner Voordelen Gids downloaden.

Je kunt er ook voor kiezen om de voordelen die horen bij jouw nalatenschap competenties te behouden totdat ze vervallen en de nieuwe solutions partner voordelen niet aan te nemen.

PROGRAMMA BELANGRIJKE DATA

Microsoft begrijpt dat deze updates mogelijk vereisen dat je jouw bedrijfsplannen aanpast, en herinnert jou eraan dat deze veranderingen niet onmiddellijk ingaan. Hier kun je belangrijke data en samenvattingsacties vinden van het Microsoft Cloud Partner Programma:

30 september 2022

 

Laatste dag partners kunnen hun nalatenschap competenties vernieuwen. Bijhorende badges zullen niet langer geldig zijn vanaf oktober, maar partners kunnen hun voordelen behouden.

3 oktober 2022

 

  • Solutions partner aanduidingen zullen beschikbaar zijn om te behalen.
  • Partners zullen aan de vereiste partner vermogen score moeten voldoen om de solutions partner aanduidingen te behalen.
  • Geen andere competentie vernieuwingen zullen verwerkt worden.
  • Voordelen geassocieerd met nalatenschap competenties blijven doorlopen tot de datum van het volgende jubileum van de partner.

PROGRAMMA NUTTIGE MIDDELEN

Het beste middel om jouw vooruitgang bij te houden in het behalen van een solution partner aanduiding en de bijbehorende voordelen is het duidelijke Partner dashboard dat beschikbaar is in het Microsoft Partner Centrum.

Zoals uitgelegd in de Partner Centrum gids en in de bovenstaande video, is het proces om toegang te krijgen tot de portal als volgt:

 
  • Log in op het Partner Centrum dashboard
  • Selecteer de Lidmaatschap werkruimte.
  • Selecteer ‘Overzicht’ onder ‘Solutions Partner’ op het navigatie menu.
  • Selecteer Bekijk details van een van de solution gebied kaarten op de pagina of selecteer enig solution gebied dat jouw interesse heeft op het navigatie menu.

Zoals beschreven in de bovenstaande Solutions Gebieden: Partner Niveau sectie, kan het Dashboard ook gebruikt worden voor het doen van aanvragen voor specialisaties en het controleren van hun status.

Stem van de Partner Sentiment Enquête

Gebruik deze enquête om jouw directe feedback te delen met Microsoft Stem van de Partner Sentiment Enquête. Om de maand kun je een samenvatting vinden van alle feedback die je gestuurd hebt, wat de reactie was en hoe je daarin actie kunt ondernemen.

Geavanceerde Ondersteuning van Microsoft

See how our team of Partner Success Account Managers can support you further in your transition: Microsoft Geavanceerde Ondersteuning voor Partners

 

Solutions Partner verbanden draaiboek

Dit draaiboek behandelt hoe de Digitale Partner of Record (DPOR), Claiming Partner of Record (CPOR), Partner Admin Link (PAL), Cloud Solution Provider (CSP) te gebruiken voor partner verbanden.

Partner verbanden zijn het enige mechanisme waarmee consumentsucces, prestatie en kwalificaties categorie punten erkend en berekend worden om solutions partner toewijzing(en) te verkrijgen. Als deze verbanden niet opgezet worden, zullen partner vermogen scorepunten niet herkend worden.

Voor elk van de verbanden processen bevat het draaiboek informatie en afbeeldingen over hoe elk proces werkt, de voordelen van het gebruik ervan, de soorten verbanden, een uitleg sectie, een Veel Gestelde Vragen en links voor extra hulpmiddelen.

Solution Partner Verbanden Draaiboek

FAQ

TOP VRAGEN

Hoe versimpelt Microsoft de Microsoft Partner Netwerk programma's?

We versimpelen onze partner programma’s gefocust op het differentiëren van diensten oplossing vermogens, om aan de behoeftes van onze consumenten te voldoen en introduceren de solutions partner aanduiding, vastgelegd in de Microsoft Cloud in zes solution gebieden afgestemd op hoe Microsoft de markt op gaat: Data & AI (Azure), Infrastructuur (Azure), Digitale & App Innovatie (Azure), Bedrijfsapplicaties, Modern Werk en Veiligheid. Dit nieuwe model biedt twee kwalificerende niveaus: solutions partner en specialist/expert.

Wanneer zullen deze veranderingen plaatsvinden?

Vanaf 30 september 2022, nalatenschap competenties en andere bijhorende badges zullen niet langer geldig zijn maar als je een competentie hebt op die datum zul je jouw voordelen behouden. Vanaf 2022 zullen Solutions Partner aanduidingen beschikbaar zijn voor partners om te behalen.

Zal ik mijn bestaande voordelen verliezen als gevolg van deze veranderingen?

Nee. We zullen de voordelen die je vandaag ontvangt die horen bij de competenties die je al hebt behaald niet wegnemen. We zullen nieuwe voordelen introduceren die afgestemd zijn op de solutions partner aanduidingen, en partners kunnen kiezen of ze de nieuwe voordelen willen aannemen of dat ze hun huidige nalatenschap voordelen willen behouden.

Met wie kan ik contact opnemen voor assistentie?

Als iets op het Solutions Partner dashboard vermeld wordt dat niet juist is, geef dat dan aan bij de Ondersteuning via https://partner.microsoft.com/support.

Belangrijke Links

Voor meer informatie over de ontwikkeling van het programma, download hier het  Overzicht: Ontdek details over de programmagids..

In deze downloadbare PDF zul je antwoorden vinden op de meest gestelde vragen.